В Одесі правоохоронці викрили жінку, яка під виглядом ворожки виманювала гроші у людей похилого віку та сімей з дітьми. Зловмисниця вміло маніпулювала довірою, вдавалася до містики та обману, щоб заволодіти коштовностями та заощадженнями своїх жертв.

Її діяльність була ретельно продумана і мала усталений сценарій. На вулицях міста вона підходила до перехожих, уявлялася ясновидячою і стверджувала, ніби на їхніх близьких, особливо дітей, звисло страшне прокляття. Вселяючи жах і страх, шахрайка пропонувала свої послуги зі зняття нібито наведеного псування, запевняючи, що тільки її могутні ритуали здатні врятувати рідних від нещасть.

Робота "ворожки", скріншот: Youtube

Одна з таких історій сталася із 75-річною пенсіонеркою. Зловмисниця видала себе за знайому доньці бабусі та переконала, що на її дитину наведено прокляття. Щоб запобігти біді, вона запропонувала провести спеціальний обряд, але для цього жінці потрібно було пожертвувати всі гроші.

Повіривши брехні, жінка похилого віку запросила шахрайку в будинок. Там злодійка здійснила свій "рятувальний ритуал", забравши у господині 7000 доларів та 19000 гривень. Запаковані в рушник засоби вона наказала покласти на шафу і не чіпати кілька днів. Скориставшись нагодою, зухвала ворожка забрала гроші із собою.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Робота "ворожки", скріншот: Youtube

Лише згодом бабуся помітила зникнення заощаджень та повідомила онука, який негайно звернувся до поліції. Правоохоронцям швидко вдалося встановити особу зловмисниці та її місцезнаходження. Виявилося, це не єдиний її злочин – за спиною жінки ще чотири аналогічні епізоди шахрайства.

Нагадаємо, допоможете будівельникам із монетками та залишитеся без грошей: українцям розповіли про нову схему шахраїв

Як повідомляв "Знай.uа", не застрахований ні Приват, ні Моно: українців попередили про "крадіжку" карток прямо з банкомату

Знай.uа писав, шахраї атакують через WhatsApp: як захистити свої дані