Варто одразу нагадати, в Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. У Нацполіції розповіли, що мають право затримувати тих, хто ухиляється від призову на військову службу за зверненням військкоматів, і доставляти їх до ТЦК і СП. Після цього ними складають адміністративні протоколи.

Про це у деталях українським журналістам розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максим Ахрамєєв.

ТЦК. Фото: скрін youtube

За його словами, Нацполіція розшукує людей лише після внесення даних до інформаційної системи. Він додав, що у постанові Кабміну прописано звернення ТЦК та СП до Нацполіції, після чого інформація про розшук ухиліста вноситься до єдиного обліку інформаційної підсистеми Нацполіції та розпочинається перевірка.

Бусик, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

"Після встановлення таких осіб ми доставляємо – виключно доставляємо – до найближчого ТЦК та СП з метою з'ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу уповноваженим офіцером ТЦК згідно зі статтею 210 КУпАП", – уточнив керівник департаменту НПУ.

Ахрамєєв додав, що у військкоматі уповноважений офіцер ТЦК та СП складає постанову про адміністративне правопорушення. Також встановлюються причини, з яких людина не з'явилася на порядку денному. Якщо він може довести, що це сталося з поважних причин, то адміністративну справу закривають. Якщо ні, йому загрожує штраф.

Нагадаємо, скільки українців потрібне на фронті: Сирський назвав цифру.

Раніше повідомлялося, до ТЦК доставлять примусово: кого з чоловіків потягне поліція.

Також, вихопив автомат у поліцейського і вистрілив у голову: українці сумніваються у версії поліції з приводу страшної події.