Для всіх українських чоловіків військовозобов'язаного віку, які перебувають у Німеччині та ховаються від мобілізації, є дуже "веселі" новини. Німецькі чиновники зібралися позбавити фінансову допомогу українських чоловіків.

Йдеться, звичайно, не про всіх представників сильної статі, а лише про ухилянтів, які сховалися за кордоном від мобілізації.

Про це стало відомо завдяки повідомленням берлінських медіа.

За даними Головреєстру іноземців, зараз у Німеччині знайшли собі притулок понад 1 мільйон українських біженців. Є серед них чимало чоловіків мобілізаційного віку.

Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Так, згідно з тамтешніми даними, у цій країні зараз проживає близько 150 тисяч українців віком від 27 до 60 років. Причому 125 тисяч із них отримують фінансову допомогу. Саме її і хочуть позбавити цієї допомоги.

Деякі німецькі політики швидко підтримують цю ініціативу. Зокрема, схвально її оцінив депутат від опозиційного Християнсько-демократичного союзу Флоріан Хан. Він вважає, що німецька держава, зберігаючи виплати для цієї категорії біженців, "непрямо перешкоджає оборонним зусиллям України".

Німеччина, скрін з відео

Тому він виступає за те, щоб позбавити українських чоловіків виплат допомоги від німецького уряду. Це спонукатиме їх або терміново знайти собі роботу в Німеччині, або виїхати за її межі.

Нагадаємо, військовий запропонував Порошенко-молодшому приєднатися до сил ППО, а не ховатися у Лондоні.

Раніше повідомлялося, без електронних повісток, але з розшуком та гігантськими штрафами: які нововведення готують ухилистам.

Також, посилення мобілізації в Україні: кому дозволять стукати у двері з повісткою та 200 тисяч штрафу ухилистам.