В Одесі 17-річним юнакам почали вручати повістки для офіційної приписки до військового обліку.

Про цей процес повідомила пресслужба Одеського обласного ТЦК та СП у своєму Facebook-акаунті.

"У районних відділеннях ТЦК та СП Одеської області активно триває процес приписки хлопців, народжених у 2007 році", - мовиться в оголошенні.

Повістка. Фото: Youtube

Законодавством України передбачено, що хлопці в рік, коли їм виповнюється 17 років, мають з'явитися в ТЦК та СП. Так, юнакам, які отримали повістки, необхідно особисто прийти на призовну дільницю військового комісаріату свого району чи міста проживання.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Представники ТЦК нагадують, що у повістці зазначено перелік необхідних документів, які потрібно пред'явити при зверненні на дільницю.

Наголошуємо на важливості своєчасної явки на дільницю в зазначений у повістці термін. Якщо юнак не може прийти в призначений час, для цього мають бути вагомі причини. звертають увагу у військкоматі

Метою приписної кампанії є реєстрація юнаків у військовому обліку, визначення потенційної кількості майбутніх призовників і оцінка їх придатності до служби, а також виявлення особистих якостей, кваліфікації та освітнього рівня.

У підсумку, юнаки, які пройшли приписку і були визнані придатними або тимчасово непридатними до служби, чи ті, кому необхідне лікування, отримають посвідчення про приписку до призовної дільниці.

Також раніше Знай.ua писав про те, що адвокат пояснив нюанси спілкування з ТЦК.

В Україні існує законодавство, яке регулює питання військового обов'язку та військової служби, і за порушення цих норм можуть бути передбачені адміністративні штрафи.

Проте ситуація, коли співробітники ТЦК переписують дані з військового квитка без складання акта про відмову від повістки, є далеко не звичайною.