Представник з ТЦК каже, що не може зараз сказати, скільки людей мобілізують у містах і скільки у селах. Він пояснює, що якщо в маленькому селі призвати трьох чоловіків, то це всі помітять і буде здаватися важливішим, ніж коли у великому місті призвати 100 чоловіків.

Також у селах новини про мобілізацію ширяться дуже швидко, і всі швидко дізнаються про кожного мобілізованого.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Вони також сказали, що деякі блогери та правозахисники розповсюджують неправдиву інформацію про ТЦК, що підриває їхній авторитет.

"Якщо людина блогер, вона вміє розмовляти так, як їй це вигідно. Коли звичайний військовослужбовець ТЦК, який пройшов бої, у якого є контузії, у якого є зараз завдання здійснювати заходи оповіщення, підходить до громадянина і просить показати документи, у відповідь чує, що він не повинен, що ТЦК — це приватна структура, що йому байдуже, бо так сказали в Tik-Tok чи YouTube. І тут військовослужбовець не повинен допустити конфлікту, це основне", — сказав він.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Дмитро Лубінець, який займається захистом прав людей, не погодився з ідеєю дати ТЦК більше можливостей для перевірки людей.

Він сказав, що працівникам не слід втручатися в дії, які можуть порушити права та свободи людей згідно з Конституцією України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ТЦК полізли на недобудову, щоб вручити повістки будівельникам

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua потрібно буде з'явитися у ТЦК: обмежено придатним приготували "сюрприз" у новому законі про мобілізацію

Також, Знай.ua писав про хоча б 250 тисяч людей: командир "Вовків Да Вінчі" пояснив, що загрожує Україні без мобілізації