Екскомандир "Азову", заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади Максим Жорін висловив думку, що для участі в бойових діях мають залучатися переважно молоді люди, назвавши існуючу граничну межу мобілізації в 27 років "абсолютно неадекватною".

"Воювати мають молоді. Якщо проаналізувати досвід війн минулого сторіччя, ця істина стане всім зрозумілою. І мова тут в першу чергу про свідомий вибір молоді брати відповідальність за свою країну", – стверджує військовий.

Максим Жорін

Жорін акцентує на перевагах молоді: кращій фізичній підготовці та здатності до креативного мислення, що сприяє швидшому прийняттю рішень. За його словами, успіх "Азову" у 2014 році був частково обумовлений саме цими факторами, адже більшість добровольців тоді були молодими людьми.

"27 років – це абсолютно неадекватний вік призову, і це потрібно змінювати. Залучати молодь, яка після війни матиме достатньо досвіду, амбіцій, сил та моральних прав, аби брати на себе керівництво державою", – наголосив заступник командира 3 ОШБр.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Він попереджає, що продовження діючої політики мобілізації може призвести до поразки у війні не тільки з фізичної точки зору, але й ментально, коли значна частина покоління сприйматиме війну як щось стороннє, що не впливає на формування їх особистості.

вишколи Нацкорпусу у Дніпрі

Також Знай.ua повідомляв, що обмежено придатним приготували "сюрприз" у новому законі про мобілізацію.

У проєкт закону із забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист внесли правку, згідно з якою в Україні більше не існує поняття "обмежена придатність".