Українська армія зовсім не "гола й боса", як її хочуть показати ворожі пропагандисти. У тому числі це стосується і харчування, яке організоване на належному рівні і з особливою домашньою турботою, у тому числі й на передовій.

Про це розповідають на офіційній сторінці ООС у соціальній мережі "Фейсбук".

Кухарка Олександра - служить у тиловому пункті забезпечення одного з батальйонів окремої бригади морської піхоти, годує кількадесят військових, коли вони дислоковані на базі, коли ж відбуваються навчання на полігоні, то й близько 300 осіб. Існує спеціальний затверджений розклад, якого дотримується кухарка. В ньому врахована корисність, поживність і корисність.

Військова розповіла: “На сніданок роблю нарізку — сир, ковбаса, масло. На гаряче — каша та сосиски або сардельки”. На обід у дівчини в меню - розсольник, а на друге - відбивні зі свинини та гречана каша як гарнір, салат з буряка. Розсольник, розповіла Олександра, готується на курячому бульйоні, в який потім додається картопля, перловка, тушкована морква, цибуля й мариновані огірки. Також на пательню додають томатну пасту, згодом “викидають” це все у бульйон, потім туди повертають розібрану на шматки курку, яка перед цим варилася у цьому бульйоні.

Харчування на передовій, фото Facebook ООС

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Цей обід прокоментував військовий Юрій: “Олександра готує по-домашньому смачно, з душею. Крім того, майже щодня отримуємо якійсь ласощі — йогурт або сік, цитрусові, банани, ківі. Завжди є печиво. Все свіже, поживне, якісне”.

Кухар Олександр, який потрапив до лав ЗСУ як механік-водій, розповідає про власне приготування українського борщу на м'ясному бульйоні. Родзинкою борщу є свіжа зелень і болгарський перець. Окрім того, на обідньому столі є сало і ковбаса, гірчиця і кетчуп.

На сніданок Олександр готує смажену картоплю з котлетами або сосисками, часто бувають макаронні запіканки з ковбасою на яйцях. На вечерю Олександр запланував подати картопляне пюре з гуляшем, хоча часто випікає пироги або іншу випічку. Наприкладу, таку: пиріг з яблуками, або ж пиріжки з горохом або картоплею. Улюблений салат солдат - “Дністер”, а також салати на основі червонох капусти.

Харчування на передовій, фото Facebook ООС

Олександр розповідає про залишки їжі: “Держава забезпечує нас непогано. Водночас намагаюся десь зекономити, наприклад, щодо тієї ж картоплі. Тепер, узимку, погода може різко змінитися, сніг випаде. Тоді транспортний засіб на склад для отримання провізії може й не виїхати. Тому завжди розраховуємо так, щоб у коморі був запас”.

Морпіх Олександр, який несе службу поблизу Маріуполя, також став кухарем. Під час розмови чоловік готував печеню зі свининою, а також салат з крабових паличок і консервованої кукурудзи, майонезом. Олександр пояснює: “Меню «розробляємо», виходячи з побажання більшості. Готую так, щоб вистачило на два рази кожному, адже процес приготування їжі досить трудомісткій, а інших справ на позиціях ніхто не скасовував, ми ж тут не на курорті. Готові страви зберігаємо в похідних холодильниках. Холодоагенти постійно привозять, тому проблем зі зберіганням їжі та швидкопсувних продуктів навіть тут, на позиціях, немає”. Кухар-морпіх розповідає, що інколи ситуація на фронті вносить корективи у хід роботи кухні: “У нас тут не той випадок — війна війною, а обід за розкладом. Можемо поїсти тричі на день, а можемо і один — залежно від того, як поводиться ворог. Загального сніданку не готуємо. Адже хтось після чергування відпочиває, хтось заступив на пост або виконує завдання, тому приймання їжі зранку — справа добровільна. Кожен сам готує бутерброд або яєчню, хтось зовсім не снідає. Для цього у нас завжди є ковбаса, сир, яйця, чайник гарячий на печі постійно стоїть”.

Нагадаємо, хоробрим українським воїнам вручили відзнаки Командування ООС

Як повідомляв портал Знай.ua, медсестра отримала нагороду від головнокомандувача ЗСУ за зразкову службу

Також Знай.ua писав, командування ООС нагородило відзнаками військових медиків