У британському місті Ексетер було виявлено бомбу часів Другої світової війни, яка не розірвалася. Боєприпас знайшли на будмайданчику однієї з приватних компаній. Її знешкодженням зайнялися військові.

У результаті контрольовану детонацію бомби Другої світової війни, виявленої неподалік університету у Ексетері, провели о 18:10 в суботу, 27 лютого. Відео та інформацію щодо вибуху опублікували на сайті та офіційній сторінці поліції в Facebook.

"Це момент, коли сьогодні ввечері в Ексетері вибухнула бомба 2-ї світової війни. Відео надано міською радою Ексетера. Поліція Девону та Корнуолу хоче подякувати усім 2600+ домогосподарствам, яких довелося евакуювати, щоб забезпечити безпечне завершення інциденту. Повернення жителів передбачається сьогодні ввечері.", - повідомили у поліції.

У Великобританії підірвали бомбу часів Другої світової, facebook.com/watch/DevonAndCornwallPolice

З метою безпеки довелося евакуювати кілька тисяч людей, у тому числі студентів Університету Ексетера. До 10:30 ранку евакуювали понад 2600 об'єктів у районі Гленторн-роуд, де знаходилася бомба.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

400-метровий кордон залишатиметься до подальшого повідомлення. Рада округу Девон та Рада Ексетера працюють над підтримкою евакуйованих жителів.

На місце виявлення бомби було привезено близько 400 тонн піску і споруджено стіни. Такі заходи спрямовані на пом'якшення впливу детонації. Також було викопано траншеї для запобігання удару ґрунтом.

Та попри всі ці заходи щодо пом'якшення наслідків, вплив вибуху був значним, і сміття розкинуло принаймні на 250 метрів. Також утворився кратер розміром приблизно з двоповерховий автобус.

Нагадаємо, офіцер ЗСУ розповів, як військових принижували під час окупації в Криму: "Підняли по команді "тривога"". Офіцер Збройних сил України Олег Ткаченко розповів, як розпочалася незаконна окупація Криму

Як повідомляв портал "Знай.ua", морпіхи поділилися найціннішим з людьми, які гостро потребували допомоги: "Дійсно, врятував чиєсь життя". Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності