Для тих, хто вже поквапився заховати зимовий одяг подалі в шафу, з'явилися неприємні новини. Народний синоптик Наталка Діденко заявила, що зима поки що не планує відступати і незабаром морозна погода дасть про себе знати.

Також з'явилася інформація про те, якими будуть перші дні весни в Україні. Про це стало відомо завдяки новій публікації Наталки Діденко в мережі Facebook.

"Лютий в Україні завершиться похолоданням і сильним вітром! Холодний атмосферний фронт, який зараз ще десь над Польщею, Німеччиною - Карта 1 - прийде до нас вже найближчої ночі і принесе на неділю опади. Дощ та місцями мокрий сніг.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Щоправда, опади будуть періодичними і переважно невеликими. Карта 2. Мокрий сніг стане можливим, тому що за холодним фронтом, що логічно, пошириться холодне повітря і тому ця розкіш у вигляді денних + 10 + 16 градусів поступиться місцем значно скромнішим градусам.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Карта Наталки Диденко, скриншот: Facebook

У суботу-неділю в більшості областей України + 2 + 7 градусів, тільки ще в суботу, 27 лютого, на півдні і місцями на Заході до + 6 + 9 градусів. До похолодання приєднається некомфортний північно-західний вітер, пориви якого на вихідних можуть досягати штормових.

мокрий снг та ожеледь, фото з вільних джерел

У Києві завершальні дні лютого обіцяють також бути вітряними, вологими і з похолоданням. У денні години місцями можливі невеликі опади: дощ, місцями з мокрим снігом. Температура повітря знизиться до + 3 +5 градусів, а завершиться лютого явною прохолодою - в неділю в столиці очікується +2, + 3 градуси.

Тому не піддавайтеся спокусі теплого циклонічного сектора, в якому ми зараз знаходимося, і не поспішайте міняти товсті пуховики на тендітні курточки, які можна згорнути в трубочку. Зима ще має повне право ганяти фронти і призначати на метеопосади холодне повітря з мокрим снігом. Нехай і ненадовго.", - пише Наталка Діденко.

Погода в Україні, весна, фото: Знай.uа

За даними Укргідрометцентру, наступного тижня погода в Києві значно покращиться. Температура повітря сягатиме 8° тепла, а опади не прогнозуються.

У понеділок, 1 березня вночі йтиме сніг, а от вдень погода буде сонячною. Температура повітря сягатиме від 0 до 2° тепла вночі та 2-4° тепла вдень. У вівторок, 2 березня очікується потепління. Стовпчик термометра буде показувати 0-2° тепла вночі і 5-7° тепла вдень. У середу, 3 березня вночі буде дещо прохолодно, від -1° до + 1°. Вдень температура сягатиме 6-8° тепла. Погода буде сонячною, без опадів.

Раніше повідомляли, в Україну прорвуться люті морози: синоптик Діденко спрогнозувала, коли чекати на весну.

Як повідомляв Знай.uа, коли в Україну прийде весна: синоптик приголомшив морозним прогнозом.

Знай.uа писав, безжальна стихія скувала Тернопіль, рятувальники б'ють на сполох: червоний рівень.