Марсохід національного американського космічного агентства NASA "Perseverance" успішно сів у північній півкулі Марса. Буквально через кілька хвилин, після посадки, представники NASA показали перші фото з "Червоної планети", але тепер з'явилося відео приземлення марсохода. Також в мережі з'явилися "звуки" Марса.

Нові кадри було опубліковано NASA на офіційній YouTube-сторінці.

Марсохід Perseverance, скріншот: YouTube

Кадри на цьому відео було знято кількома камерами марсохода. Всього на ньому встановлено 23 камери. Тривалість посадка марсохода становила 7 хвилин. Цей час в NASA називають "сімома хвилинами жаху".

За цей час марсохід увійшов в атмосферу Марса, загальмував падіння, випустив парашут, вибрав місце приземлення і сів на поверхню планети. Крім того, на марсоході встановлено два мікрофони. Вони повинні допомогти почути, як звучить Марс. При цьому звук Марса вже записано і доступний для прослуховування.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Марсохід Perseverance, фото NASA

П'ятий марсохід NASA на Червоній планеті надіслав вже достатньо високоякісних знімків, щоб можна було зшити їх в панораму 360°. Роздільна здатність панорами - близько 4000 пікселів завширшки. Вона включає вісім зображень, знятих 20 лютого навігаційною камерою Navcam.

Можна збільшувати і зменшувати фрагменти зображення за допомогою коліщатка мишки, перетягувати і повертати його курсором або затисненням пальців на екрані. На панорамі доступний вибір різних проєкцій.

Також на відеозаписі протягом декількох секунд ледь чути марсіанський бриз і механічні звуки руху ровера. Зараз шестиколісний робот-астробіолог проходить ретельну перевірку всіх систем і інструментів, перш ніж зайнятися різними завданнями, включаючи пошук ознак давнього мікробного життя.

Раніше повідомляли, cелфі з Марса - початок: названі терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.

Як повідомляв Знай.uа, вчені показали таємничі знімки з Марса: багаття, людський скелет і статуя божества.

Знай.uа писав, пиловий диявол з'явився на поверхні Марса: як виглядає потойбічна знахідка з червоної планети.