В Одесі правоохоронці затримали працівника поліції Київщини та його чотирьох спільників, які заманювали геїв оголошеннями про надання інтимних послуг, а згодом шантажували та вимагали гроші.

Про злочинну схему розповіли в поліції Одещини.

П’ятеро зловмисників віком від 25 до 45 років розміщували в мережі оголошення від імені гетеросексуальної пари або гея, зокрема неповнолітнього. Поспілкувавшись із потенційним “клієнтом” у месенджері, вони запрошували жертву до орендованої квартири, де вже була встановлена прихована відеокамера.

"Щойно "клієнт" залишався наодинці з підставним виконавцем “замовлення”, підозрювані з’являлись у квартирі під виглядом правоохоронців. Погрожуючи потерпілому розголошенням обставин приватного життя або ж притягненням до кримінальної відповідальності за інтимний зв’язок з неповнолітнім, вони силою відбирали в нього готівкові кошти, а також вимагали перерахувати гроші на банківські картки", – розповіли в поліції.

Усім підозрюваним інкримінують статтю "Розбій". Матеріали щодо затриманого поліцейського планують передати до Державного бюро розслідувань.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відомо, що запрошення на побачення та подальший шантаж ЛГБТ-людей – це один з різновидів так званих злочинів ненависті, з якими правоохоронці в Україні працюють неефективно. Зловмисники обирають собі жертв серед гомосексуалів, оскільки багато з них приховують свою орієнтацію від широкого загалу, а тому нападники вважають, що потерпілі не скаржитимуться до поліції.

Нагадаємо, у Львові київського копа підловили на мерзенній афері і з ганьбою здерли погони

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові затримали поліцейського, який крав телекомунікаційні кабелі

Також Знай.ua писав, в Київській області затримали групу чиновників, які облаштували корупційну схему