Коли чекати ясності в цих питаннях?

З 16 лютого стартує пленарний тиждень Верховної Ради, я, як ми бачимо, найгостріші для суспільства питання – кроки вакцинації, нарахування субсидій і незрозумілість з тарифами – нікуди не поділися. Саме ці напрямки виділив і Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, надавши чітку відповідь на запитання "Коли? Як? Чого чекати?". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua

Вакцинація: як відбуватиметься?

Про подальші етапи вирішення цих питань очільник Парламенту розповів в ході засідання Погоджувальної Ради.

"Станом на сьогодні, нікуди не подівся COVID-19 – у нас ще багато буде викликів, пов'язаних з ним. Як всередині держави, так і зовні. Одним з ключових залишається питання вакцинації і, я сподіваюся, що і на Годині запитань до Уряду, і під час Урядової наради в середу ми почуємо конкретний план дій – що буде відбуватися", - повідомив Голова ВРУ Дмитро Разумков.

За даними МОН України, станом на 15 лютого в Україні зафіксовано 2332 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 160, медпрацівників – 47).

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

статистика МОН, 15 лютого - скріншот

Тарифи і субсидії

Разом з цим, Дмитро Разумков розповів і про ще один виклик перед суспільством і владою.

"Другий дуже великий виклик, який сьогодні стоїть перед нами – це тарифна ситуація, тарифна криза. Ми з неї ще не вийшли. Проблематика, на жаль, поки що залишається. Я впевнений, що сьогодні суспільство точно не повинно відчувати шокову терапію – за останній рік було багато викликів і сьогодні ми повинні зробити так, щоб такого більше не було", - зазначає Голова Верховної Ради України.

Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото rada.gov.ua

Вже найближчим часом має бути розроблений спільний чіткий план дій Парламенту та Уряду.

"Наприкінці минулого пленарного тижня на прохання Уряду ми швидко розглянули, прийняли відповідний законопроект, щоб дозволити Уряду виплачувати компенсації людям. Але так воно не повинно працювати: давайте зробимо так, щоб всі розуміли план і систему по якій ми будемо рухатися далі. Це має бути спільна, виважена і довгострокова планова робота, а не "тушіння пожеж"", - підкреслив Голова Парламенту Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков, Верховна Рада - фото rada.gov.ua

Як відзначив Дмитро Разумков, одним з найважливіших питань залишаються і субсидії – механізми виплати субсидій має теж увійти до топу запитань, що потребують негайного вирішення.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про Соцпакет для українців, закриття казино та армійський "переворот" – чого вимагають від Зеленського.