Злови мене, якщо зможеш по-українськи. Менеджер “Нової Пошти” завдав магазину збитків практично на мільйон гривень.

Про це повідомляє ресурс Технофан.

Над злочинцем вже відбувся судовий розгляд. Білоцерківський міський суд від 19 січня 2021 року визнав чоловіка винуватцем і засудив до 5 років позбавлення волі. Окрім того, його зобов'язали виплатити 772 934 грн на користь "Нова Пошта". Повідомляють, що винуватець вже виплатив компанії 100 000 грн.

Нова пошта / скріншот з відео

Історія почалася ще у 2013 році, коли чоловік прийшов у мережу працювати звичайним співробітником. З часом чоловік почав просуватися по кар'єрній драбині, що дало йому можливість вивчити роботу спеціальної програми, завдяки якій “Нова Пошта” оформлює, друкує і контролює накладні, друк маркувань тощо. Перебуваючи у групі аудиту вже в 2019 році чоловік поміняв ноутбук, який належить “Новій пошті” на власний, позначивши його правильним міркуванням. Завдяки цьому він отримав доступ до ноутбука компанії, що дозволило йому провернути його план.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Протягом 2020 року він замовляв різноманітну техніку у великих українських онлайн-магазинах. Завдяки програмі оформлював її як “оплачену”, а потім просто забирав з пункту видачі. Згідно з правилами компанії, “Нова Пошта” мусить покрити гіпотетичні збитки магазинам, якщо відбудеться якась плутанина. Таким чином, “Нова Пошта” оплатила товарів на суму 815 259 грн.

Нова пошта, фото: кадр з відео

У компанії почали підозрювати щось дивне, тому після внутрішнього розслідування служба безпеки компанії поширила опис “шахрая”. Так було впізнано колишнього співробітника компанії, який справді чинив протизаконні дії.

Нагадаємо, "Нова пошта" попередила українців: доставити посилки неможливо.

Як повідомляв "Знай.ua", українці скаржаться на "Нову пошту" через цінні посилки, люди бояться замовляти: "Перебір..."

Знай.ua писав, "Нова Пошта" віддає посилки кому попало, українці в люті: "Поверніть"