Верховна Рада України планує відкрити інформацію про зарплати в державних компаніях, 282 депутати підтримали відповідний законопроект.

Проект Закону передбачає оприлюднення інформації про структуру, розмір оплати праці в державних компаніях та принципи формування. Якщо документ буде прийнятий, такі дані не можна буде віднести до інформації з обмеженим доступом. Закон зобов'язує держкомпанії щомісяця публікувати відповідну інформацію у себе на сайті.

Проект Закону, скріншот: w1.c1.rada.gov.ua

Ініціатором законопроекту виступив український правознавець, доктор юридичних наук, професор і державний діяч Руслан Олексійович Стефанчук, який є зараз першим заступником Голови Верховної Ради України з 29 серпня 2019 року.

При цьому проект Закону" Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях " був зареєстрований ще 3 серпня 2020 року і тільки зараз — 29 січня 2021 року — прийнятий у першому читанні.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Проект Закону, скріншот: w1.c1.rada.gov.ua

Нагадаємо, в Україні не можна вводити накопичувальну пенсійну систему, поки існує ризик дефолту – економіст

Як повідомляв "Знай.ua", українцям "заморозять" підвищення тарифів на газ, але не все так просто. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що з наступного місяця ціна за газ для українців не перевищуватиме 6,99 за куб.

Знай.ua писав, недопроверенная вакцина, Бюро розвідки і 100 тисяч випускникам - що зробила Верховна рада за тиждень