23 січня в лікарні Рівного після домашніх пологів померла 34 - річна породілля - жінка втратила велику кількість крові і медикам не вдалося її врятувати. Загибель жінки відбувалася на очах "духовної акушерки", чоловіка і сестри померлої породіллі.

Про це пише видання "РадіоТрек".

Як стало відомо, за домашніми пологами, які заборонені в Україні, спостерігала так звана "духовна акушерка" Джаміля.

Рівненчанку медики швидкої доставили до міського пологового будинку зі значною втратою крові. Жінку відразу повезли в реанімацію. Та попри всі реанімаційні заходи врятувати жінку у лікарні медикам так і не вдалося, адже було вже надто пізно.

Загибла жінка була противницею стандартної медицини і позиціонувала себе як людину, що встановлює тісний контакт з природою. Після настання вагітності 34-річна жінка вирішила народжувати вдома, попередньо домовившись з так званою "духовною акушеркою" Джамілею.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

джерело: "Радіотрек"

Журналістам вдалося дізнатися справжнє ім'я Джамілі - Євгенія Кравчук, їй 36 років. Народилася в Росії, має українське громадянство. Жила в Дагестані, Росії, Єгипті та Туреччині. Жінка стала мусульманкою, після чого від неї відмовилася сім'я.

джерело: "Радіотрек"

В Україну Джаміля переїхала в 2016 році і зараз під Києвом. Кравчук стверджує, що самостійно народила сімох дітей, проте вижили з них тільки п'ятеро.

Себе ж новомодна доула називає лікарем-натуропатом, хоча даної спеціальності медвузах і медучилищах немає. Таку спеціальність можна отримати за два тижні на спеціальних курсах.

Також стало відомо, що ця жінка була доулою у відомої української інста-блогерки Софії Стужук, яка свою останню дитину народила в прямому ефірі, на очах багатомільйонної аудиторії.

джерело: "Радіотрек"

Блогерка неодноразово згадувала у своїх соцмережах і телевізійних шоу про помічницю-доулу, завдяки якій і народилися її діти і постійно дякувала Джамілі.

джерело: "Радіотрек"

Засновниця Рівненського проекту Пузата мама" Оксана Кравець припускає, що померла породілля могла стати жертвою новомодних віянь, які все частіше поширюють у соціальних мережах.

У поліції повідомили, що Джаміля приїхала на пологи померлої породіллі на її прохання. Однак домашні пологи пішли не за планом: жінка почала стрімко втрачати кров, їй пропонували викликати швидку допомогу, проте та навідріз відмовлялася.

Жінка 3 години стікала кров'ю, поки так звана "духовна акушерка" спостерігала за процесом. При цьому в квартирі знаходилися чоловік і сестра загиблої.

Поки в поліції трагедію розглядають як нещасний випадок, але планують почати кримінальне провадження за статтею 134 частина 3 "ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані". Якщо правоохоронці це доведуть, то всі, хто знаходився в квартирі в момент трагічних пологів, нестимуть кримінальну відповідальність.

Без матері залишилися двоє синів.

Після смерті породіллі з Рівного, на інста-блогера Софію Стужук посипалися сотні звинувачень і хейт. Адже саме вона просувала в маси домашні пологи і вихваляла свою Доулу Джамілю.

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

скріншот коментарів

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українка померла від крововтрати після пологів вдома: "акушерка" тільки спостерігала

Як повідомляє портал «Знай.иа» Немовля сповили у фольгу: копи прийняли пологи прямо в метро

Також «Знай.иа " писав, що Киянин прийняв пологи у дружини на задньому сидінні, Залізний чоловік: "тужся, дихай!"