Міністерство фінансів США при адміністрації нового президента Джо Байдена помістить на 20-доларову банкноту портрет темношкірої активістки Гаррієт Табмен (1822-1913), яка боролася за звільнення рабів в Америці.

Як повідомляє Financial Times, на купюрі жінка повинна замінити 17-го президента США Ендрю Джексона (1767-1845). Про ідею розмістити портрет Табмен на 20-доларовій банкноті говорили ще в 2016 році за часів президентства Барака Обами.

Тоді передбачалося, що купюру випустять до 2020-го року – сторіччя з моменту наділення американських жінок виборчими правами. Але через рішення Дональда Трампа ідею відклали на вісім років.

Гаррієт Табмен, Фото Reuters

Гаррієт Табмен, Фото Reuters

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

"Цей крок говорить про культурний зсув, який відбувається у Вашингтоні разом зі зміною Адміністрації президента", - пише газета.

Варто зазначити, що Гаррієт Табмен врятувалася від рабства і організувала понад 10 місій з порятунку поневолених людей. У підсумку їй вдалося врятувати близько 70 людей. Для цього використовувалася таємна система для організації втеч рабів та їх переправлення в північні Штати з рабовласницького Півдня, відома як підземна залізниця.

Нагадаємо, у Білому домі разом з Джо Байденом оселиться його друг з притулку.

Як повідомляв портал Знай.uа, Джо Байден готує імміграційну революцію в США.

Також портал Знай.uа писав про найяскравіші кадри з інавгурації Джо Байдена від Getty Images.