Співробітники Національного агентства з аеронавтики і дослідження космосу Сполучених Штатів Америки (NASA) заявили, що в п'ятницю, 22 січня, повз Землю пролетить величезний астероїд. Фахівці називають його "2020 YE5", а його довжина приблизно 55 метрів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського видання "Ехргеѕѕ".

За даними фахівців NASA, швидкість астроіда становить 10,5 км на секунду або 37 800 км на годину. Таким чином космічний камінь може облетіти Землю за всього одну годину. Для порівняння - Місяць обертається навколо Землі за 28 днів.

Астероїди, скріншот: YouTube

Астрономи заявляють, що 2020 YE5 максимально наблизиться до землі в п'ятницю, 22 січня, на відстані в близько 384 тис. км.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

У NASA зазначили, що не очікують змін у траєкторії польоту астроїда. Також очікується, що астероїд жодним чином не вплине на нашу планету. Станом на 20 січня, астроїд вже пролетів повз Марс.

Варто також нагадати нашим читачам, що п'ятничним ранком, 15 січня, над передмістям Іркутська місцеві жителі спостерігали падіння метеорита. Повідомляється, що болід повністю згорів у щільних шарах атмосфери. Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, а також відео, яке вдалося зняти камері відеореєстратора одного з автомобілів. Також дану інформацію підтвердив директор астрономічної обсерваторії ІДУ Сергій Язєв.

Раніше повідомляли, "двійник" челябінського метеорита наближається до Землі: вчені попереджають про небезпеку.

Як повідомляв Знай.uа, вогняний метеорит впав на Землю, перелякані люди встигли все зняти на камеру.

Знай.uа писав, у будинок бідняка вдарив метеорит. Тепер він мільйонер.