Онлайн-платформою "Допомога поруч" з доставляння найнеобхідніших продуктів вразливим категоріям людей скористалися понад 600 тисяч українців.

Під час карантину самотні люди та особи з інвалідністю ще більше потребують допомоги. Щоб допомогти цим українцям Мінсоцполітики розробило і запустило спеціальну програму - онлайн-платформу "Допомога поруч", яка вже дала перші результати.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в коментарі Укрінформу.

"В умовах карантину, розуміючи, що люди потребують більше допомоги, ніж є можливостей у державного бюджету, Мінсоцполітики запустило велику програму адресної допомоги найбільш вразливим громадянам - самотнім матерям і батькам, особам з інвалідністю, самотнім пенсіонерам, залучивши до такої допомоги, крім соціальних працівників, ще представників ОТГ, благодійників, громадські організації, волонтерів, небайдужих громадян", - розповіла Лазебна.

Лабезна розповіла, що завдяки онлайн-платформі, розробленій Мінсоцполітики, ті, хто потребує допомоги, можуть залишити заявку на найнеобхідніше - продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту, а бізнес та інші громадяни надають потрібне.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Цією платформою скористались понад 600 тисяч осіб", - зауважила Лазебна.

Міністр наголосила, що необхідне надається безкоштовно і доставляється додому тим, хто потребує допомоги, що особливо важливо в умовах карантину.

Серед продуктів, які можна безкоштовно отримати, - крупи, овочі, фрукти, молочні та м’ясні продукти, риба, а також побутова хімія: пральний порошок, засоби для дезінфекції, мийні засоби, а також засоби гігієни - крем, мило, шампунь, підгузки для дітей (для самотніх матерів і батьків), зубна паста.

"Програма діє у форматі онлайн-платформи. Також звернутися по допомогу можна за телефоном урядової гарячої лінії 15-45 або за телефонами обласних гарячих ліній", - повідомила міністр.

За словами Лазебної, програма працює на базі структурних підрозділів соціального захисту в усіх регіонах України та у Києві.

Нагадаємо, Лазебна розповіла про допомогу на дітей

Як повідомляв Знай.ua, Лазебна розповіла, як зміняться субсидії у 2021 році

Також Знай.ua писав, Лазебна розповіла про індексацію пенсій та виплати компенсацій сім'ям медиків, які загинули від Сovid-19