Серед іншого карантин показав людям, наскільки легко розслабитися і дозволити собі не дотримуватися правил і дисципліни. На жаль, це не лише знижує працездатність, але й здатне призвести до порушень сну і виникнення хвороб. Познайомтеся зі списком порад, які підготували вам лікарка і психолог.

1. Вставайте з ліжка.

Не потрібно працювати з ліжка - кожна активність має відбуватися у спеціально відведеній зоні. Так і якість сну, і робочий процес покращаться. Не лежіть просто так - сидіть, господарюйте або ходіть. Спробуйте бути в ліжку лише, коли спите.

2. Контролюйте своє харчування.

Фастфуд // gettyimages

Не переїдайте, уникайте фаст-фуду або напівфабрикатів. Якщо вам не подобається регулярно проводити час за приготуванням їжі - подумайте про те, як організувати все так, щоб ви мали заготовки або ж страви, які можна їсти протягом кількох днів. Якщо ви живете з кимось - делегуйте приготування їжі.

3. Прибирайте.

Бруд - безпечний з санітарної точки зору, а також деморалізує. Коли прибираєш - активно рухаєшся, а саме кількість руху критично скоротилася у людей під час карантину.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

4 Давайте собі фізичні навантаження

Зарядка, довга прогулянка також принесуть користь.

5. Не захоплюйтеся алкоголем.

Алкоголь, фото Freepik

Надмірне вживання може призвести до серйозних захворювань, порушення сну або розвитку залежності. Алкоголь - не варіант, щоб відігнати нудьгу.

6. Встановіть режим дня.

Визначте для себе оптимальні години прокидання, прийомів їжі, розумової і фізичної активності. Дотримуйтеся цього розкладу, не забувайте знаходити час на продуктивний відпочинок.

7. Пильнуйте кількість і якість свого сну.

Сон - критично важливий для нормального функціонування усього організму. Можете завести собі блокнот, у якому записуєте час відходу до сну, кількість годин сну - це допоможе вам відсторонитися і подивитися на налагодження сну як задачу.

Нагадавши, українцям заборонили купувати шкарпетки, колготки і лампочки - у людей здають нерви: "Маразм міцнішає"

Як повідомляв портал "Знай.uа", локдаун не писаний? Як Фокстрот обходить заборону і що пообіцяли покупцям

Також, "Знай.uа" писав, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин