З'явилися неприємні новини для українців, у яких є заборгованості за кредитами. Так, в Україні банк автоматично гасять кредитні заборгованості за рахунок грошових переказів своїх клієнтів. Таку скаргу було складено на державний банк "ПриватБанк".
Про це стало відомо завдяки коментарю на сайті Minfin в розділі для відгуків.
Справа в тому, що клієнтка чекала на переказ у валюті через MoneyGram, але не змогла отримати його, оскільки кошти пішли в рахунок погашення її ж боргу по кредитній картці.

Скарга на "ПриватБанк", скріншот: Minfin

Крім цього, після повного погашення боргу, на її "кредитці" також був встановлений нульовий ліміт. Сперечання зі співробітниками банку по ситуації, що склалася ні до чого хорошого для клієнтки не привели.
Як запевнили в самому банку, вони керуються виключно нормами законодавства, якими передбачено таку "опцію", як автоматичне списання коштів клієнта в рахунок його кредитної заборгованості.
У "ПриватБанку" зазначили, що такий механізм було задіяно через прострочення платежів. Інші користувачі на майбутнє порадили отримувати перекази в іншому банку, а не в тому, де у клієнтів є борги.
Варто також нагадати нашим читачам, що нещодавно українець поскаржився, що його карту "ПриватБанку" заблокували через 5 хвилин після того, як хтось поскаржився на нього, як шахрая. І хоча це виявилося помилкою, на розблокування він чекає досі.
Раніше повідомляли, Альфа-Банк посміявся над російськими іграми у monobank, але сам попався на роботі з "ЛДНР".
Як повідомляв Знай.uа, карта Привату може бути не тільки вашою: шахраї обкрадають українців, а банк відмовляється.
Знай.uа писав, українці скаржаться на блокування карт ПриватБанку: "Здалося, що я шахрай".