У Німеччині перевіреною класичною стравою на Різдвяному столі вважається картопляний салат зі смаженими сосисками.
Рецептом надзвичайно популярної в Німеччині страви поділилося Посольство України у ФРН, про це пише МЗС України на своїй фейсбук-сторінці.
"Проте єдиного «правильного» рецепту приготування не існує. У кожному регіоні німці пишаються своїм традиційним салатом з картоплі за технологією та з певними інгредієнтами, як робили його ще їхні пращури. Більшість німців віддають перевагу приготуванню всесвітньо відомого салату з додаванням майонезу, інша частина для заправки використовує оцет та олію, також поширеними є рецепти з йогуртом та навіть овочевим бульйоном.", - йдеться у повідомленні.
Інгредієнти:
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- картопля - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- огірки мариновані – 2 шт., середні за розміром
- гірчиця – 2 ч. ложки
- сіль, цукор та перець чорний мелений - за смаком
Заправка:
- майонез з гірчицею – 150 г
Або:
- олія – 6 ст. ложок
- овочевий бульйон – 250 мл
- винний оцет – 50 мл
Приготування:
Спершу відварити картоплю в шкірці до повної готовності, очистити, нарізати невеличкими кубиками. Нарізати свіжу цибулю, мариновані огірки та варену картоплю. Додати сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком. Заправити салат і ретельно перемішати.
Для більш виразного смаку майонез можна змішати з маринадом від огірків. Дати настоятися у прохолодному місці. Прикрасити салат можна дрібно нашаткованою зеленню або шматочками лимона. За смаком додаються також варені яйця, нарізані великими четвертинками.
Рецепт майонезно-гірчичної заправки для салату від шеф-кухара Iurii Kovryzhenko
Беремо 2 яєчних жовтки, 250 грамів рослинної олії, 15 грамів гірчиці, 4 грами солі, 1 столову ложку соку лимона, додаємо перець за смаком та змішуємо блендером - то підіймаючи його вгору, то опускаючи донизу.
Лайфхак з Німеччини: не додавайте одразу свіжу цибулю, змішайте з маринованими огірками та соком від них. Так буде більше ніжного смаку.
Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.