Міністерство охорони здоров'я України склало договір на поставку 1,913 млн доз вакцини проти коронавірусу компанії "Синовак". Про це МОЗ повідомило на офіційній сторінці в Facebook.

Міністерство охорони здоров'я через своє підприємство "Медичні закупівлі України", яке було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку 1,913 млн доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії "Сіновак" (Sinovac Biotech, Китай).

"Президент України Володимир Зеленський спільно з Міністерством охорони здоров'я проводить активну роботу щодо отримання Україною вакцин проти COVID-19. Завдяки постачанню вакцин від компанії" Сіновак " ми отримаємо використано 1,913 млн доз вакцин проти коронавірусної хвороби. Під час першої поставки вакцин в Україну доставлять 700 тис.доз. Їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах", — підкреслив міністр охорони здоров'я.

Переговори з виробником тривали з Вересня 2020 року, а договір підписаний з українським фармацевтичним підприємством АТ "Лекхім", яке, за офіційними підтвердженнями компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

Нагадаємо, Комаровський роздробив міфи про нову мутацію коронавірусу.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, симптоми, перебіг, лікування та поширення covid-19: все, що вдалося з'ясувати вченим в 2020.

Також Знай.uа писав, що Степанов чітко відповів про локдаун в січні, чому не скасують.