Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підбив економічні підсумки останнього "повного" тижня 2020 року, а також використав цей привід для оцінки усього року. Голова уряду запевнив, що дохідна частина бюджету вже виконана і буде перевиконана, а грошей у казні вистачить на необхідні видатки.

Відповідним постом він поділився на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Станом на 23.12 загальний фонд державного бюджету вже виконано на 100%. До кінця року доходи бюджету буде суттєво перевиконано. Коли наш Уряд прийшов у березні, відставання по доходах становило майже 40 млрд грн. Завдяки активній роботі по боротьбі зі схемами та скрутками цю цифру вдалося нівелювати. У порівнянні з минулим роком податкові органи завершують рік збільшенням зборів на більш ніж 60 млрд грн", — написав прем'єр.

Денис Шмигаль, кадр з відео

Також голова уряду відзвітував про проведення всіх необхідних виплат: "Попри маніпуляції окремих персон, держава повністю виконує свої зобов'язання, зокрема з фінансування капітальних видатків. На Єдиному казначейському рахунку станом на 23.12 було понад 60 млрд грн, і це абсолютний рекорд на цю дату. Всі борги із зарплат шахтарям виплачені, кошти на закупівлю вакцин виділені, доплати у розмірі 8 тис. грн українцям, діяльність яких буде припинена внаслідок “карантину зимових канікул”, вже здійснюються".

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Поділився Шмигаль і своїми очікуваннями від наступного року. Так, за прогнозами уряду, зростання економіки у 2021 році може сягнути 5 відсотків. Політик стверджує, що Кабінет міністрів має необхідні ресурси і візію, як забезпечити ці показники.

Нагадаємо, Денис Шмигаль обіцяє вакцинувати 50% населення, але невідомо коли

Як повідомляв "Знай.ua", Як виглядав Зеленський і його головні противники понад 20 років тому: Порошенко, Ляшко і Тимошенко.

Також Знай.ua писав, "Хочу Діснейленд і Голлівуд в Україні": Зеленський знайшов час для президентських примх - шанси є.