На сторінці Комітету гуманітарної та інформаційної політики з'явилася інформація про те, що було прийнято постанову про святкування пам'ятних дат і ювілеїв в 2021 році.
Це стосується 27 листопада-100 — ї річниці початку масового штучного голоду 1921-1923 років в Україні, 75-ї річниці початку масового штучного голоду 1946-1947 років, а також 29 вересня-80-ї річниці початку масових розстрілів, які були здійснені гітлерівцями в Бабиному Яру.
Крім того, в повідомленні наголошується, що святкуватимуться 100-річчя з часу заснування Українського Вільного університету, 150-річчя з дня народження Лесі Українки, 125 років з початку Кінематографії в Україні, 150-річчя з дня народження Василя Стефаника, Івана Піддубного та Миколи Вороного. Також це стосується 30 років з дня Верховною Радою Акту проголошення незалежності України, 25-річчя з дня прийняття ВР Конституції нашої держави, 130-річчя з дня народження Павла Тичини, Амвросії Бучми та Євгена Коновальця.

Фото зі сторінки Комітету гуманітарної та інформаційної політики (Facebook)

Комітет гуманітарної та інформаційної політики пише: "Відзначення на загальнодержавному рівні річниць важливих подій суспільно-політичного життя країни та ювілеїв видатних осіб є невіддільним елементом політики національної пам'яті". Іван Гончар (110 років), Богдан Ступка (80 років), Євген Чикаленко (160 років), Григорій Тютюнник (90 років), Маркіан Шашкевич (210 років), ще 70-річчя від дня народження Леоніда Каденюка та інші.

Нагадаємо, Україна фінансуватиме кіно і музику Канади: про що домовилися Зеленський і Трюдо

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун потрапила в скандал з радянськими пам'ятниками в Україні: "Ленін-чл*нін”

Знай.ua писав, 102-річна прикарпатка показала, як радіти життю: "Пережила війну і поховала дітей, але не здалася"

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще