Перша леді України Олена Зеленська повідомила про результати своєї "дуже важливої роботи". З'явилася інформація про те, що в Морському музеї в Чорногорії запустили аудіогід українською мовою. Як заявила сама Олена Зеленська - "Плюс один!".

Про це стало відомо завдяки повідомленню Олени Зеленської в мережі Isntagram.

Олена Зеленська, скріншот відео

"У Морському музеї в Чорногорії запустили аудіогід українською. Ще +1! Мережа україномовних аудіогідів у відомих музеях світу поповнилася ще одним. Відтепер відвідувачі Морського музею в Чорногорії зможуть прослухати екскурсію українською. Невелике місто Котор, де розташовано музей, занесено до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

І хоча місто невелике, але на знайомство з експозицією музею краще запланувати цілий день. Морський музей Чорногорії, в якому ми запустили україномовний аудіогід, відомий своєю колекцією старих морських суден і вітрильних шлюпок, однією з найбагатших колекцій зброї колишньої Югославії, а також морською бібліотекою, яка налічує понад 16 000 книг.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Україномовний аудіогід для Морського музею озвучила акторка Київського Молодого театру Олена Узлюк. Так, цього року ми були обмежені в можливостях подорожувати. Але ми використовували цей час з користю і підготувалися до майбутніх захоплюючих поїздок. Це вже восьмий аудіогід, який ми запускаємо за цей рік.", - розповіла Олена Зеленська.

Варто також нагадати нашим читачам, що українські скаутські організації передали главі держави Володимиру Зеленському та першій леді Олені Зеленській лампадку з Вифлеємським вогнем. Учасники Національної організації скаутів України та Асоціації гайдів України привітали президентське подружжя та подякували за можливість зустрітися.

Раніше повідомляли, Зеленська відзначила головне досягнення України цього року: "Стала повноправною".

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська обговорює з послами музеї, поки помирає 6-місячна дівчинка.

Знай.uа писав, Зеленська пообіцяла людям з інвалідністю альбом.