Підвертати джинси навіть взимку-підліткова мода, яка може бути по-справжньому небезпечна для здоров'я. Було б півбіди, якби голі щиколотки просто виглядали безглуздо і були предметом насмішок в соцмережах. Але ні, така звичка може коштувати найдорожчого-здоров'я.

Медики суворо попередили батьків підлітків, щоб ті припиняли бажання носити підвороти у дітей. Пояснення з'явилося на сторінці Хмельницького обласного Центру громадського здоров'я в Facebook.

У пості йдеться, що мода на підвороти прийшла з європейських країн, де клімат м'якше і температура повітря рідко опускається нижче нуля. А в Україні любителів підворотів взимку чекає цілий набір "радощів"...

“ ті, хто стрімголов біжить за модою, забувають про погрози. А це: * обмороження оголеного ділянки шкіри, а від цього-біль, набряк, поколювання і навіть ризик інфікування ураженої ділянки; * вплив холоду на судини викликає їх спазм, надалі-порушення кровообігу і лімфообігу в ногах; • холодове ураження гомілковостопного суглоба викликає порушення функцій суглоба, а у подальшому виникають дегенеративні зміни (артроз, артрит та інші ревматологічні хвороби); • загальне переохолодження організму, що призводить до зниження імунітету і опірності організму до різних вірусних і бактеріальних інфекцій; * підвищений ризик загострення існуючих хронічних захворювань-урологічних (цистит, простатит), гінекологічних (аднексит), ревматологічних та інших. Тому варто визначитися з пріоритетами: мода чи здоров'я?",- справедливо йдеться в пості.

Нагадаємо, що у Дніпрі медики врятували життя 16-річного Єгора, якого 20 вересня збили на пішохідному переході.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа,у Дніпрі знайшли чоловіка, якого нещодавно розшукували по всьому місту. На жаль, він виявився мертвий.

Також Знай.uа писав, що небайдужий дніпрянин пожертвував 10 тисяч гривень в обласну дитячу лікарню.