Війна на Донбасі змінила життя багатьох українців. Серед них варто особливо відзначити тих, хто покинув мирне життя заради захисту Батьківщини. Такою є й історія мелітопольського монтажника Олега з позивним "Кос".

Читайте Знай в Google News!

Про українця, який може бути прикладом для інших, розповідають на сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

На війну чоловік відправився ще у 2015 році. Після демобілізації чоловік пробував знайти себе на "цивілці", якраз одружився, медовий місяць, поруч красуня-дружина. Однак його серце рвалося назад на передову.

"Після невеликого відпочинку я прагнув повернутися саме до свого батальйону, до побратимів, з якими воював з 2015-го. У рідному батальйоні справжнє братерство. Тут ледь не кожного можна назвати навіть не другом, а братом", — каже сам "Кос".

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

ООС, фото ілюстративне

При цьому боєць зізнається, що раніше не мав військового досвіду, та й взагалі не дуже цікавився армійською тематикою.

"Я і подумати не міг, що колись пов’яжу своє життя із військом. Але країна покликала мене на допомогу, і я, як справжній чоловік, виконав свій обов’язок, пішов її захищати. Оскільки монтажник – зовсім далека від армії професія, вчитись довелося безпосередньо на полі бою, адже що тих кілька тижнів «учебки»… Єдиний навик, що став у нагоді з цивільного життя – не боятися висоти", — розповідає Олег.

Тепер "Кос" вже не просто солдат — він вже старший сержант взводу.

"Це вже моя третя ротація і я остаточно переконався у тому, що армія – це моє. Будуватиму кар’єру по сержантській вертикалі. Звісно, чим далі – тим більша відповідальність, але працювати поряд із такими людьми – одне задоволення. Серед побратимів та підлеглих немає таких, що просто відраховують дні до дембеля, усі завзяті, вмотивовані, прагнуть вдосконалюватись, вчитись. Навіть американські інструктори були вражені від того, як ми працюємо. Зазначали, що їх система підготовки дещо відрізняється", — ділиться досвідом військовий.

Вдома у Олега народилося двоє дітей, але до них він поки повертатися не збирається:

"Сини ще зовсім маленькі. Та я вже задумуюсь над тим, що у майбутньому вони обов’язково мають послужити у війську. Саме армія «виховує» справжніх чоловіків", — розповідає про свої сподівання "Кос".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддали життя за Україну.