Євген Клопотенко взявся допомогти Олені Зеленський реформувати шкільне харчування.

Читайте Знай в Google News!

Відомий кулінарний експерт, переможець МастерШеф Євгена Клопотенко розповів про співпрацю з владою. Він допомагає Олені Зеленській здійснити реформу шкільного харчування.

″Мої проєкти стосуються України, мають величезний масштаб впливу та існують заради всієї нації. Тому, коли перша леді вирішила реформувати шкільне харчування і попросила мене, як експерта, що вже три роки займається цим питанням, допомогти їй, я погодився. Бо консультувати державу та брати участь у її житті - єдина можливість вплинути на роботу діючух менеджерів країни та захистити свій інтерес. А мій інтерес - створити країну, за яку не соромно", - написав Клопотенко в себе на Facebook.

Кулінарний експерт повідомив, що робоча група з реформування системи харчування у навчальних закладах, яка складається з команди Клопотена, команди першої леді, представників МОЗ та команд технологів і дієтологів, розпочала підготовку орієнтовних тижневих меню для шкіл. Ці меню мають полегшити роботу кухарів та розв'язати проблему безграмотно скомбінованої й одноманітної їжі в харчуванні учнів.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

″Я вже вибрав для цього меню топові страви зі свого збірника рецептів, а також розробив нові рецепти. Зараз робота за технологами - вони мають створити тех.карти, розрахувати калорійність та собівартість″, - зазначив експерт.

За словами Клопотенка, він перевірив, а влада оновила нормативну документацію. Відтепер учнів шкіл не можна годувати напівфабрикатами та шкідливими снеками — ніяких сосисок та чіпсів.

Крім того, на законодавчому рівні зменшено до адекватної норми кількість солі і цукру в їжі школярів Всі нормативи набудуть сили з 1 січня 2021 року.

″Добре, що команда пані Зеленської прислуховується до моїх порад та сприяє їх втіленню. Якщо так буде і надалі, то реформа шкільного харчування в нашій країні стане можливою″, - зазначив Клопотенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська представила нове меню для шкільних їдалень

Як повідомляв портал Знай.ua, Клопотенко зізнався, що прийшов на кухню з "політики"

Також Знай.ua писав, Клопотенко поділився враженнями від співпраці з першою леді Оленою Зеленською