Президент України Володимир Зеленський підписав закони, ініційовані для підтримки бізнесу та громадян у період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні коронавірусу.

Йдеться про одноразову матеріальну допомогу (№1071-IX) у розмірі 8 тисяч гривень найманим працівникам, які втратили частину заробітної плати внаслідок введення карантинних обмежень, і фізичним особам-підприємцям (ФОП), які втратили частину доходу внаслідок карантину, та ряду податкових стимулів (№1072-ІХ) для громадян, малого та середнього бізнесу на період карантину. Про це повiдомили на сайті президента.

Читайте Знай в Google News!

Однак ФОПи не зуміють отримати допомогу, якщо вони зареєстровані менш ніж за три місяці до набрання чинності цим Законом, сплатили ЄСВ за себе менше ніж за три місяці або їх вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Ряд податкових стимулів стосується списання боргу платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу за всіма податками і зборами не перевищує 3060 грн. Також до 29 грудня 2021 року відстрочено погашення податкового боргу платників податків.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

І президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до статті 28 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" № 1073-ІХ, який розширює перелік напрямів використання коштів Фонду по боротьбі з наслідками епідемії COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський підрахував, скільки грошей виділять з бюджету українцям на 2021 рік: "Колосальна сума"

Як повідомляв "Знай.ua", Азовське море заблокувало резиденцію Зеленського: двометрові хвилі і затоплені електроопори

Знай.ua писав, локдаун в Україні введуть вже в січні: названі умови і терміни посилення карантину.