У світі спорту назріває невеликий, але досить цікавий скандал: виявляється, лижники знайшли спосіб покращити свої результати у стрибках з трампліну. Задля цього вони підкладають сторонні предмети у труси.

Читайте Знай в Google News!

Викрити оригінальний "допінг" допоміг тренер збірної Фінляндії Петтер Кукконен, про що повідомляє видання КП.

Річ у тім, що чим більшу парусність має лижник, тим довше він тримається у повітрі і, відповідно, тим кращий результат він продемонструє. Задля того, щоб спортсмени не зловживали таким лайфхаком, арбітри проводять виміри тіла перед змаганнями.

Стрибки з трампліну, скріншот відео

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Вимірювання параметрів проходить у спеціальні кімнати, де учасники змагань роздягаються до трусів (жінки до топа і трусів). Спеціальні судді ретельно вимірюють атлетів, особливу увагу приділяючи довжині їх рук, а головне ніг. Нечисті на руку спортсмени вигадали своєрідний "трюк": перед тим, як роздягтися перед суддями, вони запихають собі в труси сторонні предмети, які візуально збільшують розмір закритих тканиною геніталій. Серед таких предметів відзначили рушники, серветки, губки для миття посуду і навіть тенісні м'ячики.

Завдяки вимірам, стрибуни з трампліна отримували право використовувати костюми більшого розміру між ніг. Там у них виникав ефект вітрила, за допомогою якого вони могли летіти метрів на 10 далі.

На жаль, вдіяти з цим що-небудь буде дуже складно: знімати труси зі спортсменів мають право тільки лікарі, і арбітри безсилі перед цими правилами. Та й з моральної точки зору ідея уповноважити суддів перевіряти геніталії теж виглядає суперечливо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, зірка української збірної зізнався, що творив Луческу в Шахтарі.
Як повідомляв Знай.uа, Шевченко знайшов хороше в образливому програші Польщі - попереду ще й Німеччина: "Не робити драми...".
Знай.uа писав, Збірна України здивувала результатом на матчі з Польщею: Шевченко даремно викликав найкращих.