Міністерство охорони здоров'я України рекомендує всім вагітним проходити Комбіновані скринінги протягом всієї вагітності в певні періоди.

Подібні дослідження є дуже важливими, щоб відповісти на питання генетичного здоров'я. Однак біда лише в тому, що якою б старанною матір'ю ви не були, і як би сумлінно не проходили всі обстеження — в Україні це зовсім не гарантує народження здорової дитини. Про це розповіли у випуску ТСН.

Читайте Знай в Google News!

У ньому розповідається історія планової і бажаної вагітності, яка згодом стала цілою драмою для однієї української сім'ї і жінки, яка бажає на повну насолодитися материнством, мріючи про другу дитину. Протягом 40 тижнів вагітності матері необхідно зробити 3 комбінованих скринінгу. Але 35-річній жінці не вдалося спочатку успішно завагітніти - стався викидень і лише потім вийшло.

Перервати вагітність можна до 22 тижня, при виявленні стану, несумісного з життям, синдрому дауна, Едвардса або Патау, пошук яких починається на 11-13 тижні при першому комбінованому скрімінгу. Другий відбувається на 18-20 тижні, третій-30-32 тиждень. У них входять ультразвукове дослідження і біохімічний аналіз крові. Жінка озвучила вартість у 14 тисяч гривень. Акушер-гінеколог вирішив полегшити життя жінки і запропонував зробити лише НІПТ (неінвазивний пренатальний текст високої точності), не розповівши про необхідність і існування комбінованого скрімінга.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Тому тільки на УЗД в державному пологовому відділенні жінки поставили багатоводдя, яке буває лише в двох випадках: інфекції у матері або при серйозних патологій у дитини.

Жінка відразу після вагітності помітила крихітність рідної дочки, адже при обіцяних 3,5 кг, вона важила всього 2,6 кілограма. Вже в палаті вони з чоловіком розглянули дивина зовнішнього вигляду дівчинки. Як зазначає мама, голова у неї була дивних розмірів, так само, як і параметри кінцівок. Згодом народила жінка написала заяву в поліцію для пошуку винного,

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жінка народила малюка без вух і захопила світ геройським вчинком: хлопчик виріс і дізнався...

Як повідомляв "Знай.ua", 42-річна мама чекала трійню, під час пологів акушер втратив дар мови: "У нас тут..."

Знай.ua писав, Українка народила 19 дітей і поскаржилася на всю Україну: "Старію, важко..."