Українці, які офіційно знаходяться на самоізоляції через необхідність запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19, можуть розраховувати на компенсацію у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється в інформаційному матеріалі, розміщеному на сторінці Міністерства юстиції у соціальній мережі "Фейсбук".

У відомстві зазначили, що у зв'язку з карантинним режимом було збільшено перелік страхових випадків, які передбачають надання матеріального забезпечення.

Лікарняні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Тепер офіційно працевлаштовані українці на самоізоляції під медичним наглядом зможуть отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності у розмірі − 50% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Медичним працівникам допомога по тимчасовій непрацездатності у таких випадках виплачується в розмірі 100% середньої заробітної плати.

Надання застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності фінансується Фондом соціального страхування України, на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності, починаючи з 6-го дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності. Перші п’ять днів непрацездатності оплачуються за рахунок коштів роботодавця.

У випадку захворювання дитини віком до 14 років листок непрацездатності отримує один із працюючих батьків. У такому разі Фонд соціального страхування України оплачує такий листок непрацездатності, починаючи з першого дня хвороби, але не більше 14 календарних днів. Утім, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, часового обмеження немає.

Якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, накладеним органами санітарно-епідеміологічної служби, фінансова допомога коштом Фонду соціального страхування України надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накопичувальна пенсія, українцям розповіли, які загрози приховує реформа.

Також Знай.ua писав, що в Україні підрахували середню зарплату, від 6 до 25 тисяч.