Поки більшість українців виживають на пенсію у 3-4 тисячі гривень, народні депутати хочуть суттєво збільшити своє пенсійне забезпечення.

Народні депутати незадоволені своїми пенсіями й звернулися до Конституційного суду з проханням перевірити щодо конституційності скасування перерахунку залежно від зарплати пенсії тих парламентаріїв, які отримали виплати до 2017 року.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Зазначається, що захищати права депутатів погодилися 56 чинних парламентаріїв. Вони вимагають повернути норму закону, згідно з якою при досягненні 62-річчя депутати мали отримувати пенсію у розмірі 60% від заробітної плати працюючого нардепа.

Якщо Конституційний суд задовольнить вимогу, то середній розмір пенсії нардепів може збільшитись з нинішніх 17,8 тисячі гривень до 29 тисяч гривень. При тому, що середня пенсія пересічного українця – лише 5,7 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube

Крім того, народні депутати можуть вимагати у Пенсійного фонду виплатити їм компенсації за минулі роки, коли перерахунок виплат не проводився. Попередньо йдеться про сотні тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв нові вимоги для виходу на пенсію: левова частка українців зіткнеться з проблемами.

Також наш портал інформував більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.