Перша зима без відключень: українців засмутили прогнозом

Відключення світла, фото: YouTube

Через російські атаки енергетична система України отримала значні пошкодження, що спричинить регулярні відключення світла взимку. За прогнозами експертів, ситуація може покращитись до 2027-2028 років, коли відключень, можливо, вдасться уникнути. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю одному з українських видань. За словами експерта, перша зима без відключень може бути лише у 2027-2028 роках. "Це на пару років. Не те, щоб ця зима була винятком. За гарного розкладу справ десь через зиму, тобто 2027-2028 рік можливо, обійдеться без відключень", - зазначив Харченко.

Майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити розмір виплат на 54%

Пенсіонер з грошима в руках

Популярні новини зараз

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

"Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Показати ще

Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що збільшити розмір пенсійних виплат може кожен. Важливо знати та розуміти, що для цього потрібно і як саме це зробити. Кожен українець, який досяг пенсійного віку, може підвищити свої пенсійні виплати. Таке заохочення передбачено тим, хто виходить на заслужений відпочинок пізніше. Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Газові труби в будинку чи квартирі: "Газмережі" нагадали споживачам про важливу заборону

Газові прилади Фото: скрін youtube

Фахівці рекомендують не "маскувати" газопровід під дизайн інтер'єру, замуровуючи труби в стіну. Якими наслідками це загрожує, розповіли спеціалісти компанії "Газмережі". Газові труби інколи стають серйозною естетичною перешкодою в оформленні дизайну інтер'єру кухні. Однак, як би не хотілося, газопровід не можна замуровувати в стіни. По-перше, споживачі повинні регулярно фарбувати труби, які у них на балансі, щоб забезпечити захисне покриття. Якщо газопровід буде у стіні, то зробити це буде неможливо. Крім того, контакт з цементним розчином руйнує трубопровід під час його експлуатації.

Нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери

Монети. Фото: скрін youtube

Колекціонери можуть заплатити чималу суму за нову монету номіналом 5 гривень. Зазвичай нумізмати активно полюють на старіші українські монети, що карбувалися у 90-ті чи на початку 2000-х років. Більш рідко виникає інтерес до нових монет, але все ж таки випадки бувають. Так, на онлайн-аукціон виставили нову монету номіналом 5 гривень, яку випустили у 2024 році. Лот одразу ж зацікавив покупців. Нумізмати зробили 13 ставок й вартість монети злетіла до 3000 гривень. При цьому до кінця торгів цінник може піднятися ще вище.

Українцям пояснили, як поліція полює на ухилянтів

ТЦК та поліція перевіряють маршрутку

Поліція використовує різні методи для ідентифікації ухилянтів. Давайте розглянемо, як це відбувається, які правові підстави для таких дій, і що робити, якщо вас зупинили і виявилося, що ви у розшуку. Під час воєнного стану поліція має право перевіряти документи у громадян на вулицях, блокпостах та інших громадських місцях. Важливо розуміти, що для таких перевірок повинна бути законна підстава, як-от підозра у вчиненні правопорушення. Поліція може зупинити автомобіль для перевірки документів, якщо водій порушив правила дорожнього руху. В такому випадку відмовитися від перевірки документів складніше, але важливо знати свої права і оскаржити безпідставні дії поліції.