В Україні збираються переглянути систему накладання штрафів на військовозобов'язаних, оскільки у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо цього питання.

Запропоновано позбавити ТЦК та СП права накладати штрафи на призовників та військовозобов'язаних за адміністративні правопорушення.

Проєкт закону, автором якого виступає нардеп Анатолій Бурмич, передбачає перегляд системи контролю за військовозобов'язаними та резервістами, зокрема, стосовно порушення військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційної підготовки та мобілізації.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Ініціатор законопроєкту висловлює обурення тим, що керівники ТЦК та СП, які наразі мають право накладати значні штрафи, можуть не мати відповідної юридичної освіти та професійного досвіду в цій галузі. Зокрема, "надмірна концентрація повноважень в межах одного органу (ТЦК та СП) може призвести до дисбалансу системи стримувань і противаг у державній владі", зазначає нардеп у пояснювальній записці.

Популярні новини зараз

Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає

Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат

Показати ще

Зараз керівники ТЦК можуть самостійно штрафувати порушників мобілізаційного закону до 59,5 тис. гривень.

Пропозиція передбачає делегування компетенції у сфері накладання штрафів на військовозобов'язаних місцевим судам. Це може забезпечити більшу об'єктивність та справедливість при прийнятті рішень.

Раніше ми розповідали, що Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Нагадаємо, Транспортна система України на межі катастрофи: перевізники б'ють на сполох

Також вас може зацікавити: Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити