Завдяки вдосконаленому функціоналу, «Оберіг» відображатиме відомості про вручення повістки в окремому полі. Тепер користувачі зможуть перевірити, чи була вручена повістка, побачити час і дату вручення, а також виявити випадки, коли особисті дані не були оновлені.

За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерині Черногоренко, згідно з чинним законодавством повістки повинні вручатися особисто та завірюватися підписом. Інші методи вручення, такі як відправка поштою, наразі не є правомірними. Тож позначка про отримання в системі означатиме, що людина дійсно отримала повістку особисто в руки.

Військові. Фото з відкритих джерел
Військові. Фото з відкритих джерел

Також вона зазначила, що система одразу покаже, коли військовозобов’язаний востаннє оновлював данні про себе. "Оберіг" взаємодіє з різними реєстрами для верифікації та обміну даними. Наприклад, з Державною прикордонною службою. Це дозволяє прикордонникам швидко перевірити дані особи, яка виїжджає за кордон, звертаючись до бази "Оберіг".

Наразі планується розширення взаємодії "Оберігу" з іншими державними органами, такими як Національна поліція та Державна міграційна служба. Отже дані про людину будуть надходити майже звідусіль.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

До системи вже додали оцифровану інформацію про військовозобов'язаних у всіх 24 регіонах України та Києві. За словами Катерини Черногоренко, вже зафіксовано понад 40 мільйонів запитів на отримання або верифікацію даних людей в системі "Оберіг". Зазвичай це відбувається без участі самого військовозобов'язаного.

Наприклад, коли потрібно оновити дані особи, яка вже оцифрована в системі, "Оберіг" автоматично подає запит до інших реєстрів, щоб отримати актуальну інформацію. Тут одразу стає видно, коли людина оновлювала дані останній раз.

Нагадаємо, Юристи пояснили все, стосовно ухилянтів: що треба знати

Раніше ми повідомляли: Отримають стовідсоткову бронь від армії: кого захистить держава