З початком війни в Україні кількість шахраїв не зменшилась, а навпаки збільшилась у рази. Банки намагаються спростити життя українцям та намагаються надавати майже всі послуги дистанційно, online.

Однак цим користуються шахраї, адже більшість охочих нажитися на чужому горі саме в інтернет-просторі.

Так, зараз у Telegram збільшилася кількість фейкових чат-ботів українських банків.

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Як уберегтися від аферистів, які прагнуть виманити ваші кошти, розповіла заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжних систем ЄМА Олесю Данильченко.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Показати ще

Експерт розповіла, що в Telegram все частіше зустрічаються чат-боти, які створюють шахраї, щоб отримати дані ваших банківських карток і зробити ваші гаманці порожніми.

Данильченко говорить про те, що потрібно уважно перевіряти, чи ви зайшли на офіційний чат-бот фінустанови.

Банківська карта, Depositphotos

"Треба переглядати, чи є там синя галочка, хоча зловмисники навіть навчилися її малювати. Рекомендую: якщо ви раніше не користувалися банківськими чат-ботами, якщо не можете розрізнити, не впевнені в цьому, то краще скористатися будь-якими іншими варіантами сервісів. Наприклад , можна зайти до інтернет-банкінгу”, – дала рекомендації Олеся Данильченко.

Незважаючи на те, що в Telegram таких аферистів блокують, цей процес може зайняти певний період, за який аферисти встигнуть набити свої кишені.

"Тому навіть якщо шахраїв вже викрили і банк подав заявку на блокування, фейкові чат-боти продовжують існувати ще кілька днів", - зазначає експерт.

Чат-боти. Фото Pexels

Нагадаємо, що передзвонюєте на пропущені дзвінки - залишитеся без грошей: українцям розповіли про небезпеку .

Раніше ми повідомляли, що номер заблокований, кредит оформлений: майстерні шахраї набрали грошей на чоловіка, який нічого не підозрював.