Харківська міська рада зробила важливий крок із захисту прав городян та забезпечення комфортного співіснування людей та свійських тварин.

Нові правила утримання кішок та собак, затверджені на квітневій сесії, встановлюють чіткі житлові норми для чотирилапих мешканців квартир та приватних будинків. Ціль цих змін – вирішити проблему надмірної кількості тварин, що може псувати життя сусідам.

Кіт на повідку / фото: Pinterest

Згідно з ухваленим рішенням, на одного кота в квартирі або будинку має припадати 4 квадратні метри житлової площі, а для собаки ця норма становитиме від 6 до 10 квадратних метрів залежно від розміру тварини. Наприклад, у типовій трикімнатній квартирі можна містити близько 11 кішок або більше 5 собак середньої величини.

Однак ці обмеження будуть застосовуватися лише у випадках колективних звернень від сусідів, чиє життя справді зазнає незручностей через надмірну кількість тварин. У всіх інших ситуаціях ці норми не діятимуть. Порушення фіксуватимуться актом, після чого справа передаватиметься до поліції та суду для остаточного вирішення питання про можливе обмеження прав або вилучення тварин.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Раніше жодні документи не регламентували такі норми, що призводило до безвихідних ситуацій, коли правоохоронці не могли належним чином відреагувати на скарги городян. Депутат Олексій Топчій навіть зміг навести приклади випадків, коли харків'яни утримували неприпустиму кількість тварин у жахливих умовах, що ставило під загрозу здоров'я як самих господарів, так і їхніх сусідів.

"Вулиця Гвардійців-Широнінців - 60 кішок у приміщенні. Ми викликали санепідеміологічну службу. У 20 разів рівень аміаку в повітрі перевищував норму", - зазначив він.

Або по вулиці Тракторобудівників, 130А... жінка жила із 12 собаками. Коли вони вмирали, трупи вона зберігала у холодильнику. А потім їла їх.

Нагадаємо, чоловік вирішив подати до суду на ДТЕК через відключення світла: на кону 129 785 гривень.

Як повідомляв "Знай.ua", блокування та штраф: українців можуть покарати за перекази коштів з картки на картку

Знай.uа писав, уряд змінив умови доступного кредитування: що потрібно знати