Закордонні паспортні сервіси змінили правила через новий закон про мобілізацію: живої черги більше не буде. Тепер документи оформлятимуться через електронний запис.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила законопроект №10449, який зараз очікує на підпис президента Володимира Зеленського.

Згідно з новим законом, українські чоловіки, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої дані в консульствах або через електронні кабінети протягом 60 днів після набуття чинності законом, але не обов'язково повертатися додому.

Паспортний стіл, скріншот: YouTube

Це спричинило масове звернення чоловіків за документами та величезні черги, що змусило "Паспортний сервіс" переглянути правила отримання документів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

З 15 квітня змінено порядок отримання послуг у зарубіжних підрозділах у Польщі, Німеччині, Чехії, Іспанії, Італії, Словаччині та Туреччині. Тепер запис на прийом лише через електронну чергу.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Талони можуть з'явитися будь-якої миті, а для підтвердження реєстрації використовується код, що надходить через Telegram або SMS. Тож краще мати телефон під рукою.

У "Паспортному сервісі" наголосили, що електронна черга – безкоштовна, а реєстрація проводиться на офіційному сайті ДП "Документ". Підрозділи зарубіжжя зосереджують увагу на забезпеченні якісних, прозорих та своєчасних послуг українським громадянам.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua розгорнути на кордоні: якщо у вас є це в закордонному паспорті, то швидше виправляйте

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція