Поки в країні тривають жорсткі дебати щодо бронювання та мобілізації, виявляється, одну з категорій культурних діячів вже захистили від служби в армії. Йдеться про працівників Державних цірків України.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на наказ Мінкульту.

"Якщо ви думали, що вас здивує внесення фірму ОП на яку зливають гроші з каналу "Рада" у перелік "критично важливих для забезпечення життєдіяльності населення", то ловіть ще новину: такий самий статус дали ДП "Пересувний цирк України". Критично важливе підприємство, установи, організації для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період", – написав нардеп у своєму телеграм-каналі.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Пізніше народний депутат додав, що окрім пересувного цирку, до списків дуже важливих та критичних для держави потрапили й інші розважальні, так би мовити, установи.

"Виявляється у Уряду справді до них (а саме деяких) специфічне ставлення. Ще знайшов 6 цирків, які визнані критично важливими під час війни. Тут справді два варіанти пояснення у мене: або просто толерантно відносяться. Ну як до колег по цеху так сказати. Або версія з бойовими верблюдами не такий вже і жарт був", – іронізує Ярослав Желєзняк.

Навряд чи така ініціатива викличе схвалення у суспільства, де тривають доволі жорсткі дебати щодо мобілізації та недостатньості її для потреб війська.

Раніше Знай.ua повідомляв, що чоловікам готують шалені штрафи та покарання за неявку до ТЦК.

Адвокат пояснив, що рішення про конфіскацію водійського посвідчення та автомобіля у ухилянта може приймати лише суд, а не працівники ТЦК чи поліція. Новий законопроект про мобілізацію, який ухвалили депутати у першому читанні, передбачає обмеження для ухилянтів.