Ситуація, коли представники ТЦК підходять до вас і вимагають пред'явити документи, напевно, викликає подив і занепокоєння. Що робити у такій ситуації та як захистити свої права?

Адвокат Сімутін у своєму Telegram-каналі провів аналіз цієї ситуації та запропонував низку корисних порад.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Спочатку уявимо ситуацію: четверо представників ТЦК вимагають пред'явити документи. Вони не мають на це права, але продовжують наполягати. Якщо ви намагаєтеся піти, вони перекривають шлях і починають фізичні дії, намагаючись затримати вас.

Звісно, ​​це незаконне затримання.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Відповідно до Конституції, затримати можуть лише у разі потреби запобігти злочину або його припинити, з обов'язковим наданням можливості скористатися правовою допомогою. Тобто, представники ТЦК явно перевищують свої повноваження.

Однак, як правильно реагувати на таку ситуацію?

Спосіб самозахисту полягає у використанні технік пасивного опору. Наприклад, виривайтеся, чиніть опір, дзвоніть на допомогу, але не застосовуйте фізичну силу проти представників ТЦК.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Дуже важливо запустити прямий ефір через програму або месенджер. Це спонукає представників ТЦК поводитися обережніше і зменшить ризик незаконних дій. Відеозапис також буде незаперечним доказом у разі потреби.

Якщо вас все ж таки незаконно затримали і доставили до ТЦК, важливо правильно зафіксувати цей факт і звернутися до поліції, ДБР та прокуратури. Це збільшить ваші шанси визнати дії представників ТЦК протиправними.

У результаті самозахист від дій ТЦК вимагає грамотного і виваженого підходу. Важливо пам'ятати про свої права та діяти відповідно до закону, щоб захистити себе та свої інтереси.

Також ми писали, як реагувати на повістку у дверях: адвокат пояснив, що робити

Раніше наш портал повідомляв, дзвінок з поліції може стати пасткою ТЦК: історія чоловіка, який потрапив до "унікального розводняку"