У Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті сталася справжня трагедія, про яку варто голосно говорити. Співробітники Офісу омбудсмена виявили серйозні порушення, що стосуються життя та здоров'я підопічних.

Уявіть собі, як це жити в місці, де немає гідних умов проживання. Підопічні страждають від відсутності належного догляду, а меблі, на яких їм доводиться спати, застарілі до краю.

Будинок-інтернат на Вінниччині / фото: Telegram Дмитра Лубінця

Як можна залишити людей у ​​такому стані? Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

Найбільш гострою проблемою омбудсмен назвав випадок, який вимагає негайної госпіталізації одного з підопічних зі збільшенням ноги та постійним болем.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Занепокоєння викликає також відсутність необхідних медикаментів та адекватного медичного догляду. Внаслідок такого недбалого підходу, з 2022 по 2024 роки 27 підопічних померли, здебільшого від ішемічної хвороби серця.

Будинок-інтернат на Вінниччині / фото: Telegram Дмитра Лубінця

Крім того, омбудсмен розповів, що в будинку-інтернаті відсутні будь-які профілактичні заходи та належне медичне спостереження щодо стану серцево-судинної системи підопічних:

"В їх медкартах немає консультації кардіолога, профоглядів. Як з'ясувалося, їм давали ліки, що містять клозапін. Однак обов'язковим гемолітичним контролем не забезпечили."

Підопічні також не захищені у разі повітряної тривоги, оскільки в інтернаті не проводилася евакуація в безпечне місце.

Омбудсмен вжив заходів щодо негайного усунення виявлених порушень та направив відповідний звіт керівництву будинку-інтернату та компетентним органам Вінницької області для вжиття необхідних заходів.

Раніше ми писали, "П*скуда, йди до дошки": під Львовом діти бояться ходити до школи через агресивного директора

Крім того, Знай.ua повідомляв, що "Вагітна в 16" викликала справжню бурю: українці лютують через сім'ю 16-річної школярки та вчителя