Якщо у тебе є певні проблеми зі здоров'ям, закон може "списати" вас від мобілізації. Тобто, якщо хворіте на щось серйозне, можливо, вам не доведеться йти в армію зараз, коли Україна продовжила воєнний стан і загальну мобілізацію.

Перевірте, чи ваша хвороба є в списку тих, що дають право на звільнення. Людина може не йти в армію, якщо у неї серйозні проблеми з психікою або поведінкою.

ВЛК, скріншот: YouTube

Йдеться про серйозні стани та розлади, які можуть зробити людину непридатною для військової служби. Це включає усі види деменції, серйозні проблеми з пам'яттю, розлади, що виникають через ушкодження мозку або інші хвороби.

Також сюди входять залежності від алкоголю чи наркотиків з серйозними наслідками, різні психози, включно з шизофренією, та невротичні стани, як-от фобії або депресія, пов'язані зі стресом.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Важкі випадки порушень поведінки або емоцій, що стосуються їжі, речовин чи ідентичності, специфічні мовні або навчальні розлади, а також глибока розумова відсталість також можуть бути підставою для звільнення від мобілізації.

ВЛК, скріншот: YouTube

Якщо у людини легкі проблеми з психікою або вона трошки не в формі, і це не дуже серйозно, її можуть все одно взяти в армію, але з певними обмеженнями.

Тобто, якщо ви іноді нервуєте або маєте якісь маленькі проблеми, які швидко проходять, це не означає, що вас відразу відправлять додому.

Можуть дати роботу, яка не буде для вас надто стресовою і в якій ви зможете справлятись, навіть якщо часом у тебе є невеликі проблеми зі здоров'ям.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua вичищають села до останнього чоловіка: у ТЦК відповіли на звинувачення

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, кожен другий співробітник ТЦК не брав участі у бойових діях: Генштаб поділився статистикою