Зірка групи "Лісапетний батальйон" Наталія Фаліон поділилася з українцями простим рецептом запеченого судака, який відмінно підійде для сімейної вечері.
Інгредієнти:
- Судак – 1 шт.;
- Лимон - 1-2 шт.;
- Гілочки кропу;
- Сіль, перець - за смаком;
- Спеції для риби - за смаком.
Приготування:
Спочатку необхідно промити рибу, відрізати голову, хвіст і звільнити від усіх нутрощів. По можливості видалити кістки, головне, не порушити структуру риби. Зробити невеликий надріз на животику туші, щоб було зручно накладати начинку.
Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу
"Україну здали путіну": політолог зробив важливу заяву про "зраду" Заходу
ТЦК висунули нову вимогу: стосується водіїв – відмова не приймається
"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Натираємо рибу сіллю, перцем, спеціями і лимонним соком. Стебла кропу промиваємо і зрізаємо, щоб вони були приблизно однакової довжини. Начиняємо ними судака. Всередину також можна покласти кілька часточок лимона. Закриваємо рибу і зверху рясно посипаємо спеціями. Перед запіканням на тушу покладіть кілька часточок лимона.
Загортаємо судака в конвертик з фольги і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при 200 градусах.
Готово! Ароматний судак для сімейної вечері готовий. Завдяки начинці блюдо знайшло аромат спецій, м'ясо вийшло ніжним і соковитим.
Нагадаємо про смачна печеня з риби по-закарпатськи-подаємо до столу в горщику. До риби можна відварити картоплю.
Як повідомляв портал Знай.uа, риба в томатному соусі-універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби.
Також Знай.uа писав, що справжня окрошка на квасі-стародавні секрети, які зроблять холодний суп неперевершеним. Стародавній рецепт приготування освіжаючою літньої окрошки на квасі.