Зірка групи "Лісапетний батальйон" Наталія Фаліон поділилася з українцями простим рецептом запеченого судака, який відмінно підійде для сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.;
  • Лимон - 1-2 шт.;
  • Гілочки кропу;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Спеції для риби - за смаком.

Судак / скріншот з відео

Приготування:

Спочатку необхідно промити рибу, відрізати голову, хвіст і звільнити від усіх нутрощів. По можливості видалити кістки, головне, не порушити структуру риби. Зробити невеликий надріз на животику туші, щоб було зручно накладати начинку.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Натираємо рибу сіллю, перцем, спеціями і лимонним соком. Стебла кропу промиваємо і зрізаємо, щоб вони були приблизно однакової довжини. Начиняємо ними судака. Всередину також можна покласти кілька часточок лимона. Закриваємо рибу і зверху рясно посипаємо спеціями. Перед запіканням на тушу покладіть кілька часточок лимона.

Загортаємо судака в конвертик з фольги і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при 200 градусах.

Готово! Ароматний судак для сімейної вечері готовий. Завдяки начинці блюдо знайшло аромат спецій, м'ясо вийшло ніжним і соковитим.

Запечений судак / скріншот з відео

Нагадаємо про смачна печеня з риби по-закарпатськи-подаємо до столу в горщику. До риби можна відварити картоплю.

Як повідомляв портал Знай.uа, риба в томатному соусі-універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби.

Також Знай.uа писав, що справжня окрошка на квасі-стародавні секрети, які зроблять холодний суп неперевершеним. Стародавній рецепт приготування освіжаючою літньої окрошки на квасі.