Зірка групи "Лісапетний батальйон" Наталія Фаліон поділилася з українцями простим рецептом запеченого судака, який відмінно підійде для сімейної вечері.
Інгредієнти:
- Судак – 1 шт.;
- Лимон - 1-2 шт.;
- Гілочки кропу;
- Сіль, перець - за смаком;
- Спеції для риби - за смаком.
Приготування:
Спочатку необхідно промити рибу, відрізати голову, хвіст і звільнити від усіх нутрощів. По можливості видалити кістки, головне, не порушити структуру риби. Зробити невеликий надріз на животику туші, щоб було зручно накладати начинку.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Натираємо рибу сіллю, перцем, спеціями і лимонним соком. Стебла кропу промиваємо і зрізаємо, щоб вони були приблизно однакової довжини. Начиняємо ними судака. Всередину також можна покласти кілька часточок лимона. Закриваємо рибу і зверху рясно посипаємо спеціями. Перед запіканням на тушу покладіть кілька часточок лимона.
Загортаємо судака в конвертик з фольги і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при 200 градусах.
Готово! Ароматний судак для сімейної вечері готовий. Завдяки начинці блюдо знайшло аромат спецій, м'ясо вийшло ніжним і соковитим.
Нагадаємо про смачна печеня з риби по-закарпатськи-подаємо до столу в горщику. До риби можна відварити картоплю.
Як повідомляв портал Знай.uа, риба в томатному соусі-універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби.
Також Знай.uа писав, що справжня окрошка на квасі-стародавні секрети, які зроблять холодний суп неперевершеним. Стародавній рецепт приготування освіжаючою літньої окрошки на квасі.