У середу, 24 лютого, стало відомо про те, що пенсійна реформа знаходиться на останньому етапі, який визначає нововведення для жінок пенсійного віку.

Так, з 1 квітня цього року жінки, які народилися з 1 квітня 1961 року, мають право виходити на пенсію в 60 років. У той же час жінки, які народилися до 1 квітня 1961 року, виходять на пенсію в 59 років і 6 місяців.

Про це заявила директорка департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена Охріменко, передає газета "Пенсійний кур'єр" у соціальній мережі Facebook.

"Ми говоримо сьогодні про останній етап пенсійної реформи, яка практично відбулася починаючи з 1 жовтня 2011 року, коли поетапно почалося підвищення пенсійного віку для жінок. З 1 квітня поточного року жінки, які народилися з 1 квітня 1961 року, мають право виходити на пенсію в 60 років. Ті жінки, які народилися до 1 квітня 1961 року, – вони виходять на пенсію в 59 років і 6 місяців", - розповіла чиновниця.

Нагадаємо, автоматичне призначення пенсій: як отримати законні виплати і що потрібно знати. Українці можуть почати отримувати пенсію за фактом настання пенсійного віку.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Кабмін замість українців вирішить, коли у них "починається похилий вік".

Також портал Знай.uа писав, кому з українців можуть перерахувати пенсії: названо категорії осіб.