У штабі Операції об'єднаних сил розповіли історію ірландського жокея і тренера скакунів-чемпіонів з Луганщини, який повернувся на батьківщину і став сержантом механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Сергій більше п'ятнадцяти років прожив в Ірландії. Він був жокеєм, регулярно брав участь у скачках. Потім чоловік перекваліфікувався в кінного тренера, і став досить успішним у цій справі. Раптом він залишив все, повернувся в Україну і вже з автоматом у руках захищає країну від російських окупантів.

"Родом я з Луганщини. Та оскільки довгий час в Україні не був, ситуація мене вразила: охоплений війною рідний край, змучені подіями земляки, на окупованих територіях хазяйнують московити та їхні прихвостні… У мене за плечима сякий такий військовий досвід – два роки строкової служби. Я відчув, що країна мене потребує, що можу бути корисним, тож не роздумуючи пішов до військкомату проситися у військо", - поділився Сергій.

Побратими дали чоловіку позивний "Пегас", враховуючи його минуле. Зараз його підрозділ стоїть на одній з передових позицій. За словами Сергія, перемир'я дає помилкове відчуття безпеки.

"Ми пильності ніколи не втрачаємо. Хоч інтенсивність обстрілів мала, роботи снайперів побільшало. Від нас до окупантів – рукою подати. Наші й ворожі позиції відділяє річка. Щоправда, річка замерзла, тож водна перешкода перестала бути перешкодою. Тепер її з легкістю можна подолати. Вночі стежимо в тепловізори, вдень – в біноклі. Постійно слухаємо. В разі чого готові відповісти, дати добрячої прочуханки ворогу. Сил та засобів достатньо, та й у хлопців настрій бойовий!" - зазначив "Пегас".

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, як герої ЗСУ в білих халатах врятували десятки тисяч життів на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, три брати пліч-о-пліч захищають Україну на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри.