Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Сергій Гривко пропонує новий закон, який може вплинути на жінок-військовослужбовців в Україні. Він хоче, щоб матерям неповнолітніх дітей дозволили звільнятися з військової служби, незалежно від того, одружені вони чи ні.

Про це йдеться у законопроєкті №11485.

Зараз в Україні, якщо і чоловік, і дружина служать в армії, і мають дітей до 18 років, дружині дозволяється піти з військової служби. Але цей закон не поширюється на жінок, які не перебувають у шлюбі з батьком своїх дітей.

Перетин кордону жінками. Фото: youtube

Це означає, що якщо мати-одинак ​​або жінка, яка незаміжня за батьком дитини, служить в армії, вона не може просто так звільнитися, навіть якщо у неї є маленька дитина.

Популярні новини зараз

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Законопроєкт Гривко пропонує виправити цю ситуацію. Він хоче дати всім матерям, які мають дітей до 18 років, можливість піти з військової служби, якщо і вони, і батько дитини служать в армії. Це буде діяти незалежно від того, одружені вони чи ні.

Жінки в ЗСУ, скріншот: YouTube

За словами Гривка, це важливо, бо такі жінки повинні мати можливість дбати про своїх дітей, особливо у складний час воєнного стану. Цей законопроект, якщо його ухвалять, може полегшити життя багатьом жінкам-військовослужбовцям, які одночасно мають дбати про свої сім'ї та служити країні.

Нагадаємо, "Той наркоман, той хворий": нардеп поскаржився на "перегини" ТЦК і сказав, кого шукатимуть

Раніше ми писали, зачати дитину в "утробі" мамонта: Вінничина приваблює туристів дивними послугами

Крім того, Знай.ua повідомляв, батькам доведеться нелегко: МОН озвучив суворі правила для очного навчання