Абітурієнти призовного віку мають дотримуватися певних вимог, пов’язаних із військовим обліком, щоб бути зарахованими до навчальних закладів. Розповідаємо про основні моменти, які потрібно знати.

Наявність військово-облікового документа

Для чоловіків віком від 18 до 60 років обов'язковою умовою для зарахування до навчального закладу є надання військово-облікового документа. Якщо абітурієнт не має цього документа, його можуть не зарахувати на навчання. Тому важливо перевірити наявність і дійсність військового квитка або приписного свідоцтва, а також наявність відповідних відміток.

Студент. Фото: 420on.cz
Студент. Фото: 420on.cz

Переведення до іншого міста

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Якщо абітурієнт планує переїзд до іншого міста для навчання, йому не потрібно звертатися до районного Територіального центру комплектування. Однак, якщо студент буде декларувати своє місце перебування як внутрішньо переміщена особа на іншій території, тоді виникає обов’язок стати на військовий облік за новим місцем реєстрації.

Військовий облік під час навчання

Всі питання, пов'язані з військовим обліком під час навчання, вирішуються керівниками навчальних закладів. Вони зобов'язані вести облік військовозобов'язаних студентів. Це стосується і влаштування на роботу, де роботодавці також повинні забезпечити ведення військового обліку.

Вимоги для військовозобов'язаних жінок

Студентки, які здобувають медичну або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік лише після завершення навчання та отримання диплома. Абітурієнтки, які тільки вступають до навчальних закладів, такого обов'язку не мають.

Нагадаємо, 17-річних українців змусять сплатити тисячі гривень — що не можна ігнорувати ні в якому разі

Раніше ми розповідали, Що мають зробити копи в парі з ТЦК під час затримання чоловіків

Також, Мобілізація 21-річних: в Верховній раді заговорили про ще одне зниження призовного віку