Громадяни мають право оскаржити рішення ВЛК, якщо вважають, що лікар не врахував важливу інформацію про їхнє здоров'я або неправильно класифікував хворобу. Також можливе відмовлення від ВЛК, але за це передбачено штраф або кримінальна відповідальність.

ТЦК видають направлення на ВЛК для всіх військовозобов'язаних, які звертаються до військкомату. На медогляд йдуть чоловіки до 25 років, а також інші особи, які мають справи з військовими документами. За підсумками огляду видається висновок про придатність чи непридатність для служби.

Чоловік, який проходить ВЛК

Адвокати зазначили, що оскаржити висновок ВЛК можна у разі, якщо лікар не того фаху висловив своє бачення, чи при огляді не були враховані супутні захворювання.

Також можливо оскарження, якщо консультації були здійснені занадто формально або за короткий проміжок часу. Перелік підстав для оскарження не обмежений.

Популярні новини зараз

Мобілізованим оголосили важливе нововведення

"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Процедура оскарження включає подачу заяви до обласного ТЦК або суду. Судовий розгляд триває від трьох до шести місяців, а розмір судового збору складає 1211,20 грн.

Проходження ВЛК. Фото: youtube

Якщо громадянин відмовляється від медкомісії, може бути складено акт про відмову, після чого йому загрожує адміністративне або кримінальне покарання.

Нагадаємо, бронювання та ВЛК: які правила підготували ТЦК

Раніше ми писали про те, що бронювання без візиту до ТЦК: військовозобов'язаним вказали на важливий нюанс

Крім того, Знай.ua повідомляв, можуть відправити на ВЛК: з яким документом доведеться побігати у ТЦК