Навіть війна не зупиняє тих, хто хоче нажитися на наївних людях, які й так виживають на помледні копійки.

Так. мова зараз піде про шахраїв та їхню нову схему, адже українці за раз можуть втратити кілька десятків тисяч гривень.

Шахрай в телефоні

В поліції Херсонщин повідомили, що 41-річному жителю області надійшло смс-повідомлення з невідомого номера, що до нього прямує посилка, але доставити її не можуть через неточно вказану адресу. Чоловіку пропонувалося перейти за посиланням, вказати свої особисті дані, адресу проживання та номер картки для сплати за доставку. Замість того, щоб дізнатися інформацію у фірми-перевізника, чоловік перейшов за посиланням та виконав усі умови. Через деякий час йому надійшли сповіщення про списання грошей кількома транзакціями з його банківського рахунку. Загалом, заявник втратив 23 тисячі гривень.

Нова пошта, посилки / фото: Facebook

Популярні новини зараз

Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Показати ще

Якщо ви отримали подібне повідомлення ще й із незнайомого номера, ні в якому разі не виконуйте умови. Варто самим перетелефонувати фірмі-перевізнику та уточнити дані про посилку. Якщо ви хочете зробити повну оплату товару та вартість його доставки, у перевізників є офіційні додатки та лише через них можна здійснювати будь-які перекази.

Також стало відомо, що 28-річний житель Чорнобаївської громади у соціальній мережі прочитав повідомлення про виплати від міжнародного фонду постраждалим від війни. Для отримання грошей необхідно було лише перейти за посиланням і ввести дані банківської картки. Після того, як заявник це зробив, з його рахунку зникло 10 тисяч гривень.

Якщо ви побачили повідомлення про виплати, то обов’язково зайдіть на офіційну сторінку фонду чи організації, де має бути вся наявна інформація та телефони, за якими можна більш детально дізнатися про порядок виплат. Якщо вам пропонується лише перейти за посиланням і вказати реквізити банківської картки – це шахрайство!

Шахраї, фото: Facebook

Нагадаємо, що "Заводять своїх людей на відстрочку": журналісти викрили "схеми" з пекельними чергами під ТЦК.

Раніше ми повідомляли, що можуть обікрасти, використавши SIM-карту: українців попередили про найближчу небезпеку.